onsdag 22 april 2009

Volvo, ett företag utan vett.

Volvo varslar igen! ( http://www.dn.se/ekonomi/1500-varslas-pa-ab-volvo-1.849737 )
Denna gång är det 1 543 som får gå från Volvo-fabriker runt om i landet.
Besvikelsen var stor och tårar fälldes på fabrikerna i Umeå, Göteborg, Sövde och Köping. Det är tragiskt att ett stort företag inte kan ta ansvar för sina arbetare.
Näringsminister Maud Olofsson (C), tycker detta är tragiskt och ser Scanias lösning på det hela som en väg ur dessa konflikter, att sänka de anställdas löner, vilket även facket på Volvo-fabrikerna föreslog men dörrarna stängdes.
För 3 veckor sedan delade Volvo ut 4 miljarder till sina aktieägare, vilket var ett ytterst förhastat beslut och mycket omdiskuterat.
( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4558108.ab )
Aftonbladet skriver om VD-lönerna och hur bisarra dem är jämfört med de anställdas. Där cheferna inte får några lönesänkningar utan de anställda drabbas.

I kristider måste även en VD inse att man inte kan behålla samma lönenivå som tidigare. En VD på ett stort företag som Volvo måste kunna visa ansvar, men tydligen inte... Riktigt dåligt att låta de anställda lida i för stor grad, riktigt onödigt!

Ps. För dig som är mer intresserad - Volvo beställer 2 nya lyxflygplan (http://www.e24.se/branscher/konsumentvaror/artikel_1263823.e24)

/Douglas Mörth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar